reiki1.php
Valikko
Mikao-Usuin Reiki ry

Älä tuijota ihmeisiin - sinä olet ihme.
- Henry Miller


Kuvannut Lissu Kaivolehto

REIKI

Meitä ympäröivä tila on täynnä universaalista elämänenergiaa. Jokaisella elävällä olennolla on yhteys tuohon lähteeseen, josta elämänvoima kumpuaa. Kaikissa suurissa, vanhoissa uskonnoissa ja filosofioissa on näkemys elämää ylläpitävästä voimasta. Vuosituhansien saatossa tästä tietämyksestä on muokkautunut erilaisia elämän energiaa hyödyntäviä hoitomuotoja ja harjoituksia. Yksi näistä on reiki.

Energiaa virtaa meissä kaikissa aivan luonnostaan ja kaikilla on myös myötäsyntyinen kyky käyttää, eli kanavoida energiaa. Useimmilla aikuisilla nämää energiakanavat vain ovat tukossa. Energian kierto saattaa heiketä, esimerkiksi sairauden tai stressin vuoksi ja se voi aiheuttaa monenlaisia vaivoja. Reikin avulla on mahdollista avata energiatukkeumia ja edesauttaa kokonaisvaltaista paranemista.

Reiki on hoitomuoto, jossa hoitaja toimii eräänlaisena energiakanavana. Energiaa virtaa hoitajan käsien kautta hoidettavaan ilman, että hänen tarvitsee luovuttaa omaa energiaansa. Reiki on yksi laajimmalle levinneistä luonnonmukaisista hoitomuodoista. Se on tullut suosituksi, koska sen oppiminen on helppoa ja sen käyttö on yksinkertaista ja kuitenkin tehokasta. Reiki on riippumaton elämänkatsomuksesta ja uskonnollisesta näkemyksestä.
Japanilainen opettaja Mikao Usui (1865 - 1926) jäljitti ja elvytti reikin perinteen. Yksi hänen oppilaitaan Chujiro Hayashi vihki havaijilaisen Hawayo Takatan reiki-masteriksi. Takatan mukana reiki kulkeutui ensin USA:han ja Kanadaan. Takatan kanadalainen oppilas Wanja ElisabethTwan toi reikin Suomeen 1985. Hän koulutti ensimmäiset suomalaiset reiki-opettajat. Tällä hetkellä Wanjan nimi löytyykin miltei jokaisen perinteistä reikiä opettavan ns. sukupuusta. Wanja käy yhä suomessa opettamassa.

Ensimmäiset suomenkieliset reikikurssit järjestettiin 1985. Tämän jälkeen perinteinen reiki onkin jatkanut tasaista leviämistään suomessa ja suuri joukko ihmisiä käyttää reikiä itsehoitomenetelmänä ja osa hyödyntää sitä erilaisissa hoitotöissä.

Mikao Usuin menetelmän pohjalta syntyi länteen reiki-linja, jonka mukainen opetusjärjestelmä käsittää kolme vaiheittain etenevää astetta: ensimmäisen ja toisen asteen sekä kolmannen, eli opettaja-asteen, jota meillä länsimaissa kutsutaan nimikkeellä reiki-master. Mitään ylimestaria tai haltija-linjaa reikissä ei ole koskaan ollut. Tiedetääään että Usui ei eläämänsä aikana valtuuttanut ketään opettajaa reikin ainoaksi perijäksi.